Presidentti Niinistö ja rouva Haukio Kuopioon

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 13/2017
13.3.2017

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio vierailevat Pohjois-Savossa Kuopiossa Minna Canthin eli tasa-arvon päivänä 19. maaliskuuta 2017. Vierailu on osa maakuntamatkojen sarjaa, jonka presidentti tekee tänä vuonna Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Tasa-arvon päivän kunniaksi presidenttipari osallistuu Kuopion musiikkikeskuksessa järjestettävään Naisen ääni -konserttiin, jossa rouva Haukio esittää tervehdyksen. Konsertissa kuullaan kappaleita suomalaisuudesta ja savolaisuudesta muun muassa kuorojen tulkitsemina. Konsertti on osa Minna Canthin muistoksi järjestettävää Minnan Päivät -kaupunkifestivaalin ohjelmaa.

Lisäksi presidentti Niinistö ja rouva Haukio käyvät Kuopion museossa, joka esittelee Pohjois-Savon historiaa ja elämää sekä itäsuomalaista luontoa. Presidenttipari tutustuu myös Kriisinhallintakeskuksen ja Pelastusopiston toimintaan. Kriisinhallintakeskus kouluttaa asiantuntijoita kansainväliseen siviilikriisinhallintaan ja pelastustoimeen, ja Pelastusopisto vastaa kansallisen pelastustoimen ja hätäkeskusten ammatillisesta koulutuksesta.

Kansalaisia presidentti Niinistö ja rouva Haukio tapaavat Kuopion torilla klo 13.30. Lisäksi he tapaavat Kuopion kaupungin ja Pohjois-Savon maakunnan edustajia.

Presidentti Niinistö kiertää tänä vuonna kaikki maakunnat. Tulevista maakuntamatkoista tiedotetaan myöhemmin.