Presidentti Niinistö ja rouva Haukio ottavat vastaan joulutervehdyksiä

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 39/2019
16.12.2019

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ottavat vastaan perinteiset joulutervehdykset Mäntyniemessä torstaina 19. joulukuuta 2019.

Tilaisuuden alussa Metsäylioppilaiden kuusikauppiaat luovuttavat presidenttiparille joulukuusen. Tämän jälkeen Helsingin tuomiokirkon poikakuoro Cantores Minores esittää laulutervehdyksen presidenttiparille ja kaikille joulutervehdyksen tuojille. Presidentti Niinistö ja rouva Haukio ovat kuoron toiminnan suojelijoita.

Kuoron esityksen jälkeen Suomen Kukkakauppiasliitto luovuttaa presidenttiparille joulukukan, eläin- ja luonnonsuojelujärjestöjen edustajat luomukasviskorin, Maataloustuottajain Vehmaan yhdistys joulukinkun ja Korpo Kulturgille jouluhauen. Lisäksi Karjalan Liitto tuo presidenttiparille karjalaisia piirakoita.

Tilaisuuden päättää vuoden 2019 Lucia-neidon Sara Rayn ja hänen kuoronsa laulutervehdys. Mäntyniemen lisäksi Lucia-neito kuoroineen vierailee joulu- ja tammikuun aikana lähes sadassa sairaalassa, vanhainkodissa ja juhlassa.

Presidenttiparille annettavilla joulutervehdyksillä on pitkät perinteet Suomessa. Esimerkiksi ensimmäinen joulukuusi luovutettiin jo vuonna 1963 presidentti Urho Kekkoselle.