Presidentti Niinistö ja työministeri Ihalainen tutustuvat nuorten työpajatoimintaan Espoossa

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 5/2015
2.2.2015

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja työministeri Lauri Ihalainen tutustuvat nuorten työpajatoimintaan Espoon Soukassa torstaina 5. helmikuuta.

Työpajoissa nuoret oppivat tekemällä. Työpajat tarjoavat mahdollisuuden ohjattuun ja tuettuun työntekoon sekä yksilölliseen, räätälöityyn polkuun joko koulutuksen aloittamiseen, koulutuksen loppuun saattamiseen tai avoimille työmarkkinoille työllistymiseen.

Suomessa on noin 120 000 alle 30-vuotiasta nuorta, joilla on ainoastaan peruskoulututkinto. Työmarkkinoilla on vähän mahdollisuuksia kouluttamattomille nuorille. Työpajat luovat koulutusmahdollisuuksia tälle ryhmälle, joista osalla saattaa olla haasteita päästä suoraan oppilaitosmuotoiseen koulutukseen. Työpajoilla on tärkeä rooli nuorisotakuun toimeenpanossa.

Espoon seudun koulutuskuntayhtymän Omnian työpajoihin osallistuu vuosittain noin 200 iältään 17-24-vuotiasta nuorta. Omniassa on työpajat kuljetus-, puu- ja kunnostus-, tekstiili-, video-, kulttuuri-, ruokapalvelu-, taide- sekä bändi ja audio -aloille.