Presidentti Niinistö Kazakstaniin ja Astanan maailmannäyttelyyn

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 33/2017
6.6.2017

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vierailee Kazakstanissa ja Astanan maailmannäyttelyssä 19.–20. kesäkuuta 2017. Lisäksi hän tapaa Kazakstanin presidentin Nursultan Nazarbayevin.

Presidentti Niinistö ja presidentti Nazarbayev keskustelevat tapaamisessaan tiistaina 20. kesäkuuta Suomen ja Kazakstanin suhteista ja kaupasta. Lisäksi esillä ovat muun muassa Venäjään, EU:hun ja Kiinaan liittyvät ajankohtaiset asiat. Presidentti Niinistö on vieraillut Kazakstanissa viimeksi vuonna 2015.

Puhe Suomi-päivässä

Tiistaina presidentti Niinistö pitää puheen maailmannäyttelyn Suomi-päivän avajaisissa ja tutustuu Suomen ja Kazakstanin paviljonkeihin. Suomen paviljongin teemana on ”Suomi – puhdasta energiaa”. Siellä esitellään suomalaisia yrityksiä ja osaamista muun muassa cleantechin ja koulutuksen aloilta.

Osana maailmannäyttelyä presidentti Niinistö osallistuu myös yritysyhteistyöhön keskittyvään tapahtumaan sekä Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä juhlistavaan iltatilaisuuteen.

Yritysyhteistyö keskiössä

Astanan maailmannäyttelyyn osallistuu presidentti Niinistön kanssa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen ja suomalainen yritysvaltuuskunta. Yritysvaltuuskuntaan kuuluvat Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Finnair Oyj, Isku-Yhtymä Oy, Kemira Oyj, Oilon Group Oy, Oulun kaupunki, Outotec Oy, Tikkurila Oyj, Vaisala Oyj sekä Wärtsilä Corporation.

Maailmannäyttelyyn osallistuu 112 maata ja 18 kansainvälistä järjestöä. Suomalaisia yrityksiä on mukana yli 70. Näyttelyyn odotetaan kahta miljoonaa kävijää. Lisätietoja Suomen osallistumisesta maailmannäyttelyyn: Finland at Astana Expo 2017 http://expo2017.fi/en