Presidentti Niinistö Lappiin

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 15/2016
7.4.2016

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vierailee Lapissa 13.-15. huhtikuuta. Matka alkaa itärajalta, jossa presidentti Niinistö tutustuu Lapin rajavartioston toimintaan. Presidentti käy Raja-Joosepin rajavartioasemalla sekä rajanylityspaikalla ja seuraa rajajääkärikomppanian harjoitusta maastossa. Sisäministeri Petteri Orpo on mukana rajavartiolaitoksen vierailulla.

Torstaina 14. huhtikuuta matka jatkuu Muonioon ja Kolariin. Presidentti tapaa paikallisia asukkaita Muonion yhtenäiskoulun pihalla klo 14.30 ja Kolarin lukion pihalla klo 16.30. Kolarista presidentti Niinistö siirtyy Äkäslompoloon, jossa ohjelmassa on tutustuminen Yllästunturin luontokeskukseen Kellokkaaseen. Päivän päätteeksi presidentti tapaa Lapin matkailuyrittäjiä.

Perjantaina 15. huhtikuuta presidentti Niinistö tutustuu porotalouteen Ristimellan porotilalla. Sen jälkeen hän vierailee Rovaniemellä Lapin ammattiopistolla, jossa hän tapaa mm. luonto- ja ympäristöalan sekä elintarvikealan opiskelijoita ja opettajia sekä tutustuu metsäkoneenkuljettajien koulutukseen ja metsäkonesimulaattoriin. Rovaniemeläisiä presidentti tapaa Lordin aukiolla klo 13.30.