Presidentti Niinistö mukaan YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin maailman vaikuttajien ryhmään

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 11/2015
8.3.2015

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on kutsuttu mukaan YK:n tasa-arvojärjestön UN Womenin HeForShe-kampanjan Champion World Leaders -ryhmään. Noin 30 vaikuttajan ryhmä koostuu valtion- ja hallituksen päämiehistä sekä yritysten ja yliopistojen johtajista, jotka sitoutuvat edistämään sukupuolten välistä tasa-arvoa ja vahvistamaan naisten oikeuksia ja mahdollisuuksia.

”Sukupuolten välinen tasa-arvo hyödyttää meitä kaikkia. Se on ihmisoikeuskysymys sekä edellytys kestävälle kehitykselle. On koko yhteiskunnan etu, että niin naisten kuin miesten kyvyt saadaan täyteen käyttöön”, presidentti Niinistö sanoo liittyessään vaikuttajaryhmään kansainvälisenä naistenpäivänä 8. maaliskuuta.

Champion World Leaders -aloite on osa YK:n tasa-arvojärjestön viime vuonna käynnistämää HeForShe-kampanjaa, jonka tavoitteena on saada miehet ja pojat mukaan toimimaan naisten oikeuksien ja sukupuolten välisen tasa-arvon puolesta omassa arjessaan. Presidentti Niinistö liittyi kampanjaan marraskuussa. Kampanjaan osallistujia on jo yli 200 000 eri puolilla maailmaa, Suomesta osallistujia on tällä hetkellä noin 2 000.