Presidentti Niinistö Naantaliin

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 12.6.2012

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio osallistuvat Naantalin kaupungin järjestämään tervetuloseremoniaan venesatamassa Killan laiturilla lauantaina 16. kesäkuuta klo 18.30. Tämän jälkeen presidenttipari osallistuu Naantalin musiikkijuhlien päätöskonserttiin Naantalin kirkossa.

Maanantaina 18.6. Kultarannan puistossa avataan veistosnäyttely, jossa on esillä kuvanveistäjä Antti Maasalon töitä. Kultarannassa esitellään kotimaista kuvanveistotaidetta nyt kolmannen kerran. Näyttely järjestetään yhteistyössä Alfred Kordelinin säätiön kanssa.

Yleisö voi tutustua veistoksiin ja Kultarannan puistoon opastetuilla kierroksilla, joita järjestää Naantalin matkailu. Lisäksi Kultarannan puistoalueelle on yleisöllä vapaa pääsy kesäaikana perjantai-iltaisin klo 18-20.

Naantalissa Luonnonmaan saaressa sijaitseva Kultaranta on ollut Suomen tasavallan presidentin kesävirka-asuntona vuodesta 1922. Kultarannan päärakennuksen, vuonna 1916 valmistuneen graniittilinnan rakennutti maanviljelysneuvos Alfred Kordelin, ja sen on suunnittelut arkkitehti Lars Sonck. Kultarannan huvilatilaan kuuluu laaja puistoalue sekä hyötypuutarha, jossa viljellään kukkia ja vihanneksia.

Kesän aikana tasavallan presidentti työskentelee ja ottaa vieraita vastaan Kultarannassa.