Presidentti Niinistö Pariisin ilmastokokoukseen

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 62/2015
20.11.2015

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistuu Pariisin ilmastokokouksen avajaisiin ja avajaispäivänä järjestettävään päämieskokoukseen maanantaina 30. marraskuuta 2015. Avajaisiin odotetaan yli 120 valtion- ja hallituksen päämiestä.

Kokouksen tavoitteena on solmia uusi oikeudellisesti sitova maailmanlaajuinen ilmastosopimus, joka koskee vuoden 2020 jälkeistä aikaa. Sopimus täydentää YK:n ilmastonmuutoksen puitesopimusta, ja siinä on määrä sopia, miten maapallon keskilämpötilan nousu pyritään rajoittamaan enintään kahteen asteeseen verrattuna esiteolliseen aikaan.

Presidentti Niinistö toimii Suomen valtuuskunnan puheenjohtajana, ja käyttää Suomen kansallisen puheenvuoron päämieskokouksessa. Valtuuskunnan varapuheenjohtajia ovat pääministeri Juha Sipilä, maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen sekä Suomen pääneuvottelija, ympäristöneuvos Harri Laurikka ympäristöministeriöstä. Valtuuskuntaan kuuluvat myös ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka sekä oikeus- ja työministeri Jari Lindström. Ilmastokokous jatkuu Pariisissa 11.12. saakka.