Presidentti Niinistö puhuu Euroopan turvallisuudesta Münchenin turvallisuuskonferenssissa lauantaina keskipäivällä

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 6/2023
16.2.2023 

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistuu Münchenin kansainväliseen turvallisuuskonferenssiin 17.–18. helmikuuta 2023.

Presidentti Niinistö osallistuu Euroopan turvallisuutta, Natoa ja kumppanuuksia käsittelevään paneelikeskusteluun konferenssin päälavalla lauantaina 18. helmikuuta yhdessä Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin, Moldovan presidentti Maia Sandun ja Tanskan pääministeri Mette Frederiksenin kanssa.

Lauantai-iltana presidentti Niinistö pitää kiitospuheen Ewald von Kleist -palkintotilaisuudessa. Tänä vuonna Münchenin turvallisuuskonferenssi on myöntänyt arvostetun palkinnon Suomelle ja Ruotsille maiden historiallisten Nato-päätösten johdosta. Tilaisuuteen osallistuvat myös pääministeri Sanna Marin, Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson sekä Ruotsin entinen pääministeri Magdalena Andersson.

Konferenssin aikana presidentti Niinistön ohjelmassa on myös useita merkittäviä kahdenvälisiä tapaamisia.

Vuodesta 1963 lähtien järjestetty Münchenin turvallisuuskonferenssi on keskustelufoorumi, joka pyrkii edistämään konfliktien ratkaisua, kansainvälistä yhteistyötä ja vuoropuhelua. Konferenssiin osallistuu ulko- ja turvallisuuspolitiikan vaikuttajia eri puolilta maailmaa, joiden joukossa on noin 45 valtion- tai hallituksen päämiestä ja lähes 100 ministeriä.