Presidentti Niinistö Säkylään, Laitilaan ja Raumalle

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 3/2016
21.1.2016

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vierailee Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa tiistaina 26. tammikuuta 2016.

Tasavallan presidentti tarkastaa Porin prikaatin Säkylässä. Tarkastuskäynnin ohjelmaan sisältyy kriisinhallintakeskukseen ja kansainväliseen toimintaan tutustumista. Esillä on myös rauhanturvaajille annettava tasa-arvokoulutus YK:n päätöslauselman 1325 (naiset, rauha ja turvallisuus) pohjalta. Presidentti Niinistö kuuluu YK:n tasa-arvojärjestön HeForShe-kampanjan vaikuttajaryhmään, ja päätöslauselman toimeenpano on osa sitoutumista kampanjaan. Kriisinhallintakeskuksessa koulutetaan tällä hetkellä Pohjois-Irakissa Erbilissä koulutustoimintaan osallistuvia suomalaisia.
                                                                                  
Säkylästä presidentti Niinistö jatkaa Laitilaan, jossa hän vierailee Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalla ja osallistuu yleisötapahtumaan, joka järjestetään paikallisten nuorten jääkiekon ja ringeten MM-mitalistien kunniaksi.

Matka päättyy Raumalle, jossa presidentti Niinistö tutustuu ensin teollisuuspuistoon entisellä telakka-alueella. Kello 17.15 alkaen presidentti tapaa kaupunkilaisia Rauman keskustassa kauppakeskus Potkurissa.