Presidentti Niinistö Soulin ydinturvahuippukokoukseen

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 24.3.2012

 

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö matkustaa Souliin Etelä-Koreaan 24. – 28. maaliskuuta 2012 osallistuakseen kansainväliseen ydinturvallisuutta käsittelevään huippukokoukseen.

Huippukokouksen tavoitteena on vahvistaa kansainvälistä yhteistyötä ydinturvallisuuden parantamiseksi. Kokouksessa keskustellaan kansallisista ja kansainvälistä toimista ydinmateriaalien turvaamiseksi sekä ydinterrorismin estämiseksi.

Ydinturvahuippukokoukseen osallistuu noin 50 maan edustajat sekä kansainvälisiä järjestöjä. Kokous on jatkoa Washingtonissa kaksi vuotta sitten pidetylle huippukokoukselle, joka järjestettiin Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman aloitteesta.

Ennen kokouksen alkua presidentti Niinistön ohjelmassa on kahdenvälinen tapaaminen YK:n pääsihteerin Ban Ki-Moonin kanssa. Kokouksen yhteydessä on tilaisuus tavata myös monia muita valtion- ja hallitusten päämiehiä.

Lisäksi presidentti Niinistö osallistuu Soulissa Suomen ja Korean taloussuhteita käsittelevään seminaariin, jossa on paikalla elinkeinoelämän edustajia ja yritysjohtajia molemmista maista.