Presidentti Niinistö tapasi eduskuntaan valittujen puolueiden puheenjohtajia

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia


Tasavallan presidentin kanslia

Tiedote 4/2023
2.2.2023 

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi eduskuntaan valittujen puolueiden puheenjohtajat torstaina 2. helmikuuta 2023 Mäntyniemessä.

Tapaamisessa keskusteltiin päätöksenteosta kevään aikana ulko- ja turvallisuuspoliittisissa asioissa. Lisäksi aiheena oli Suomen Nato-jäsenyysprosessin eteneminen.

Erityisesti esillä oli vaalien jälkeisen toimitusministeristön aika, jolloin saattaa nykyisissä oloissa ilmetä tarvetta nopeaan päätöksentekoon. Tässä voidaan tarvita eduskunnan myötävaikutusta vähintään valiokuntien kautta. Keskeisten valiokuntien nimeämisessä heti vaalien jälkeen on otettava huomioon, että edustajat ovat niissä keskeisessä asemassa muodostamassa parlamentaarista kantaa.

Tapaamisessa keskusteltiin myös eduskunnan valmiuksista vaalitauon aikaisiin kokoontumisiin. Presidentti avasi Nato-jäsenyysprosessin tilannetta ja kuvasi viime aikojen tiiviitä yhteydenpitoja.

Tapaamiseen osallistuivat puoluejohtajat Sanna Marin, Petteri Orpo, Annika Saarikko, Anna-Maja Henriksson, Riikka Purra, Maria Ohisalo, Li Andersson, Sari Essayah ja Harry Harkimo.

Edellisen kerran presidentti Niinistö tapasi puolueiden puheenjohtajia marraskuussa 2022.