Presidentti Niinistö tapasi eduskuntaan valittujen puolueiden puheenjohtajia

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 4/2022
21.2.2022

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi eduskuntaan valittujen puolueiden puheenjohtajat jälleen maanantaina 21. helmikuuta 2022.

Presidentti Niinistö kertoi alustuksessaan puheenjohtajille käsityksensä tämänhetkisestä kansainvälispoliittisesta konfliktitilanteesta, Ukrainasta ja Venäjän esittämistä vaatimuksista sekä erilaisista mahdollisuuksista tilanteen ratkaisemiseksi. Lisäksi presidentti avasi näkemystään Suomen turvallisuuspoliittisesta keskustelusta ja siihen liittyvästä suhtautumisesta Natoon.

Erityisesti presidentti Niinistö korosti yhteiskunnan sietokyvyn laaja-alaista vahvistamista. Uudet teknologiat kuten keinoäly ja kvanttiteknologia luovat myös uudenlaisia, epäsymmetrisiä uhkia. Ne, samoin kuin laajempi hybridikokonaisuus, vaativat uudenlaista turvallisuusotetta ja kriittisen infrastruktuurin suojaamista. Tästäkin syystä on tärkeää, että suomalainen tietoyhteiskunta pysyy kansainvälisesti kilpailukykyisenä.

Alustuksen jälkeen käytiin avointa ja rakentavaa keskustelua edellä olevista teemoista.

Tapaamiseen osallistuivat puoluejohtajat Sanna Marin, Petteri Orpo, Annika Saarikko, Anna-Maja Henriksson ja Harry Harkimo sekä puolueidensa edustajina eduskuntaryhmän puheenjohtajat Ville Tavio, Jussi Saramo, Atte Harjanne ja varapuheenjohtaja Peter Östman.