Presidentti Niinistö tarkastaa Merivoimat ja vierailee Saaristomeren kansallispuistossa

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 8/2021
28.5.2021

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tarkastaa Merivoimat Russarössä ja vierailee Saaristomeren kansallispuistossa Örössä keskiviikkona 2. kesäkuuta 2021.

Tarkastuskäynnillä presidentti Niinistö tutustuu merivoimien ajankohtaisiin asioihin ja käynnissä olevaan Ritva 21 -harjoitukseen. Ohjelmassa on muun muassa harjoituksen ammuntojen seuraamista sekä meritorjuntaohjuspatterin toiminnan ja rannikkojääkäreiden taistelun esittelyt. Lisäksi presidentti tutustuu peruskorjattuun Hamina-luokan ohjusveneeseen ja keskustelee varusmiesten ja puolustusvoimien henkilökunnan kanssa.

Merivoimat on yksi Puolustusvoimien kolmesta puolustushaarasta, ja se vastaa merialueiden sotilaallisesta valvonnasta ja alueloukkauksien torjumisesta, meriyhteyksien turvaamisesta sekä merellisten hyökkäysten torjunnasta. Ritva 21 on Puolustusvoimien kevään 2021 pääsotaharjoituksen eteläinen osaharjoitus, johon osallistuu joukkoja kaikista puolustushaaroista sekä aluksia myös rajavartiolaitokselta ja Ruotsin merivoimista.

Saaristomeren kansallispuistossa Örössä presidentti Niinistö tapaa Kemiönsaaren kunnan edustajia ja keskustelee heidän kanssaan kunnan ajankohtaisista asioista. Lisäksi presidentti tutustuu saareen ja sen luontoon yhdessä Metsähallituksen edustajien kanssa.

Örön saari siirtyi vuonna 2015 Puolustusvoimilta Metsähallitukselle, jolloin se liitettiin Saaristomeren kansallispuistoon ja avattiin yleisölle. Historiallisten linnakkeiden ja rannikkopuolustukseen liittyvien nähtävyyksien lisäksi Örö on myös yksi Etelä-Suomen tärkeimmistä uhanalaisten lajien ja luontotyyppien keskittymistä.