Presidentti Niinistö: Turvallisuusneuvostokampanja ei mennyt hukkaan

Copyright © Tasavallan presidentin kansliaCopyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentin kanslia

Tiedote 42/2012
18.10.2012

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön mukaan Suomen kampanja YK:n turvallisuusneuvoston vaihtuvaksi jäseneksi hyödytti Suomea, vaikka paikka jäi saamatta.

”Kampanja ei mennyt hukkaan, vaikka emme tulleet valituksi. Kontaktipintamme on laajentunut: olemme luoneet uusia suhteita ja syntyneitä kontakteja kannattaa vaalia”, presidentti Niinistö sanoi torstai-iltana 18. lokakuuta 2012 Mäntyniemessä YK:n yleiskokouksen äänestystuloksen selvittyä.

”Kävimme hyvän ja asiakeskeisen kampanjan, josta kiitän kaikkia siinä mukana olleita. Ulkoasiainhallinto on usean vuoden ajan väsymättä työskennellyt Suomen ehdokkuuden puolesta”, presidentti sanoi.

Yleiskokous äänesti New Yorkissa viidestä vaihtuvasta YK:n turvallisuusneuvoston jäsenmaasta. Uudet vaihtuvat jäsenet ovat Argentiina, Australia, Etelä-Korea, Luxemburg ja Ruanda.

”Kilpailijamme Luxemburg ja Australia kävivät aktiiviset kampanjat. Valituksi tuli kaksi hyvää maata, jotka edustavat samoja arvoja kuin Suomi. Toivotan Australialle ja Luxemburgille parhainta menestystä vaativan luottamustehtävän hoitamisessa”, presidentti Niinistö sanoi.

”Äänestystulos ei muuta Suomen YK-politiikkaa. YK säilyy Suomelle globaalin yhteistyön kivijalkana, ja jatkamme aktiivista vaikuttamista YK:ssa, mm. rauhanvälityksen edistämiseksi ja naisten roolin vahvistamiseksi konfliktin ehkäisyssä ja ratkaisussa.”