Presidentti Niinistö valtiovierailulle Indonesiaan

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 55/2015
23.10.2015

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tekee puolisonsa Jenni Haukion kanssa valtiovierailun Indonesiaan 2.-4. marraskuuta 2015.

Presidentti Niinistö käy kahdenväliset keskustelut Indonesian presidentin Joko Widodon kanssa Jakartassa tiistaina 3. marraskuuta. Presidentit keskustelevat Suomen ja Indonesian kahdenvälisistä suhteista, mukaan lukien poliittiset ja taloussuhteet sekä yhteistyö mm. energia- ja infrastruktuurisektoreilla. Keskusteluissa ovat myös esillä alueelliset asiat sekä kansainväliset kysymykset, kuten ilmastonmuutos ja terrorismin vastainen toiminta.

Lisäksi presidentti Niinistö tapaa Indonesian varapresidentin Jusuf Kallan sekä maan muuta poliittista ja talouselämän johtoa.

Valtiovierailulle osallistuu ulkoasiainministeri Timo Soini, joka käy myös kahdenväliset keskustelut Indonesian ulkoministerin Retno Marsudin kanssa.

Lisäksi mukana on yritysjohtajien valtuuskunta. Jakartassa järjestetään vierailun aikana Suomen ja Indonesian taloussuhteita koskeva seminaari. Indonesia on Kaakkois-Aasian suurin ja nouseva talous, jossa taloudelliset yhteistyömahdollisuudet ovat huomattavat.

Indonesian presidentti on vieraillut Suomessa viimeksi vuonna 2006. Edellisen valtiovierailun Suomesta Indonesiaan teki presidentti Halonen vuonna 2008.