Presidentti Niinistö valtiovierailulle Latviaan

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 41/2013
28.8.2013

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö puolisoineen tekee valtiovierailun Latviaan 9.-11. syyskuuta 2013. Presidentti Niinistö käy keskustelut Latvian presidentin Andris Berzinsin kanssa. Lisäksi ohjelmassa on tapaamiset pääministeri Valdis Dombrovskisin sekä parlamentin puhemiehen Solvita Aboltinasin kanssa.

Keskusteluissa on esillä Suomen ja Latvian kahdenväliset suhteet, itäinen kumppanuus, ajankohtaiset turvallisuuspoliittiset kysymykset sekä euroalueen tilanne; Latvia on liittymässä euroon vuoden 2014 alusta. Tapaamisissa on tarkoitus käsitellä myös alueellisia kysymyksiä, kuten liikennettä, energiaa ja Itämeren alueen yhteistyötä.

Presidentin seurueeseen kuuluu elinkeinoministeri Jan Vapaavuori ja yritysvaltuuskunta. Valtiovierailun yhteydessä järjestetään Suomen ja Latvian taloussuhteita käsittelevä korkean tason keskustelutilaisuus.

Tasavallan presidentin puolison Jenni Haukion erillisohjelmaan kuuluu mm. tutustumista kulttuurikohteisiin sekä Latvian kulttuurielämän edustajien tapaamisia.

Valtiovierailun viimeisenä päivänä presidenttipari vierailee Jelgavassa, jossa ohjelmassa on mm. Fortumin voimalan avaaminen sekä tutustuminen yliopistoon.