Presidentti Niinistö valtiovierailulle Ruotsiin

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 23/2022
20.4.2022

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tekee puolisonsa Jenni Haukion kanssa valtiovierailun Ruotsiin 17.–18. toukokuuta 2022 kuningas Kaarle XVI Kustaan kutsusta.

Kuninkaallisen perheen lisäksi ohjelmassa on tapaamisia muun muassa Ruotsin valtiopäivien puhemiehen sekä pääministerin ja muiden ministerien kanssa. Presidenttipari tapaa myös talouden ja kulttuurielämän edustajia.

Vierailun tavoitteena on vahvistaa Suomen ja Ruotsin läheistä yhteistyötä ja tiivistyviä kahdenvälisiä suhteita muuttuvassa turvallisuuspoliittisessa tilanteessa. Presidentti Niinistön valtiovierailuseurueeseen kuuluu myös hallituksen ja elinkeinoelämän edustajia.

Vierailun aiheina ovat ajankohtaiset turvallisuuspoliittiset kysymykset, kriisivalmius ja varautuminen. Esillä ovat myös talouden innovaatiot ja vihreä siirtymä.

Tukholmaan ja sen lähialueille sijoittuvasta ohjelmasta tiedotetaan lisää lähempänä vierailun ajankohtaa.

Edellisen kerran presidentti Niinistö vieraili Ruotsissa marraskuussa 2021. Valtiovierailun Ruotsiin presidentti Niinistö puolisoineen teki toimikautensa alussa vuonna 2012. Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia olivat valtiovierailulla Suomessa viimeksi vuonna 2015. Lisäksi he vierailivat Suomessa vuonna 2017 yhdessä muiden Pohjoismaiden valtionpäämiesten kanssa Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi.