Presidentti Niinistö viralliselle vierailulle Etiopiaan

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 31/2019
3.10.2019

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tekee virallisen vierailun Etiopiaan 15.–16. lokakuuta 2019.

Presidentti Niinistö tapaa Etiopian presidentti Sahle-Work Zewden tiistaina 15. lokakuuta Addis Abebassa. Presidenttien välisissä keskusteluissa esillä ovat Suomen ja Etiopian kahdenvälisten suhteiden lisäksi ajankohtaiset alueelliset ja kansainväliset asiat.

Lisäksi presidentti Niinistö tapaa Etiopian pääministeri Abiy Ahmedin ja puhuu ilmastonmuutosaiheisessa konferenssissa. Hän on myös yksi pääpuhujista naisten taloudellista voimaantumista käsittelevässä tilaisuudessa yhdessä presidentti Sahle-Work Zewden ja YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin pääjohtaja Phumzile Mlambo-Ngcukan kanssa. Presidentti Niinistö on toiminut UN Womenin maailmanlaajuisen HeForShe-tasa-arvoliikkeen lähettiläänä vuodesta 2015 lähtien.

Keskiviikkona 16. lokakuuta presidentti Niinistö tapaa muun muassa Afrikan unionin komission puheenjohtaja Moussa Faki Mahamatin sekä osallistuu presidentti Zahle-Work Zewden emännöimälle lounaalle. Hän vierailee myös Suomen tukemassa paikallisessa alakoulussa yhdessä Etiopian opetusministeri Tilaye Geten kanssa.

Kyseessä on ensimmäinen presidenttitason vierailu Suomen ja Etiopian välillä sekä presidentti Niinistön ensimmäinen virallinen vierailu Afrikassa. Aiemmin presidentti Niinistö on vieraillut Afrikan maista Etelä-Afrikassa vuonna 2013 presidentti Nelson Mandelan muistotilaisuuden johdosta. Presidentti Niinistön seurueeseen kuuluu myös kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari.