Presidentti Niinistö viralliselle vierailulle Norjaan

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 49/2022
30.9.2022

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tekee virallisen vierailun Norjaan 10.–11. lokakuuta 2022.

Vierailu käynnistyy maanantaina 10. lokakuuta Oslossa Norjan ulkopoliittisen instituutin NUPIn seminaarilla, jossa presidentti Niinistö on pääpuhujana. Seminaarin teemana on pohjoismainen lähestymistapa Euroopan turvallisuustilanteeseen. Presidentti Niinistön avauspuheenvuoron jälkeen hän ja Norjan pääministeri Jonas Gahr Støre keskustelevat aiheesta.

Norjan ulkopoliittisen instituutin tilaisuuden jälkeen presidentti Niinistö tapaa Norjan kuningas Harald V:n kuninkaanlinnassa.

Kahdenväliset keskustelut pääministeri Gahr Støren kanssa presidentti Niinistö käy iltapäivällä pääministerin virka-asunnolla. Aiheina ovat muun muassa Venäjän sotatoimet Ukrainassa, Euroopan turvallisuusjärjestyksen tulevaisuus sekä Suomen ja Norjan yhteistyö ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikassa. Keskustelujen päätteeksi presidentti ja pääministeri pitävät yhteisen lehdistötilaisuuden.

Tiistaina 11. lokakuuta presidentti Niinistö tapaa Norjan puolustusministeri Bjørn Arild Gramin. Presidentti vierailee myös Norjan parlamentissa, Stortingetissa, missä hän keskustelee parlamentin puhemies Masud Gharahkhanin sekä Norjan ulkoasiain- ja puolustusvaliokunnan kanssa.