Presidentti Niinistö viralliselle vierailulle Norjaan

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 18/2022
1.4.2022

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tekee virallisen vierailun Norjaan 21.–22. huhtikuuta 2022.

Vierailu käynnistyy torstaina 21. huhtikuuta Norjan ulkopoliittisen instituutin vuosiseminaarilla, jonka aiheena on kasvavan geopoliittisen jännitteen vaikutukset Euroopan ja Pohjoismaiden turvallisuuteen. Presidentti Niinistö on tilaisuuden pääpuhuja yhdessä Norjan pääministeri Jonas Gahr Støren kanssa.

Seminaarin jälkeen presidentti Niinistö tapaa Norjan kuningas Harald V:n kuninkaanlinnassa. Lisäksi presidentti vierailee Norjan parlamentissa, Stortingetissa, missä hän keskustelee parlamentin puhemies Masud Gharahkhanin sekä Norjan ulkoasiain- ja puolustusvaliokunnan kanssa.

Kahdenväliset keskustelut pääministeri Gahr Støren kanssa presidentti Niinistö käy torstai-iltana pääministerin virka-asunnolla. Aiheena ovat muun muassa Venäjän sotatoimet Ukrainassa, Euroopan turvallisuusjärjestyksen tulevaisuus sekä Suomen ja Norjan yhteistyö ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikassa. Keskustelujen päätteeksi presidentti ja pääministeri pitävät yhteisen lehdistötilaisuuden.

Perjantaina 22. huhtikuuta presidentti Niinistöllä on tapaamiset Norjan ulkoministeri Anniken Huitfeldtin ja puolustusministeri Odd Roger Enoksenin kanssa. Lisäksi presidentti Niinistö pitää avauspuheenvuoron Elinkeinoelämän keskusliiton ja Norjan yritysliiton järjestämässä tilaisuudessa, jossa käsitellään vihreän siirtymän kasvumahdollisuuksia. Tilaisuudessa puhuu lisäksi kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari, joka osallistuu vierailulle osana presidentti Niinistön seuruetta.