Presidenttipari Naantaliin

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 15/2019
3.6.2019

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö siirtyy puolisonsa Jenni Haukion kanssa kesävirka-asunnolle Kultarantaan lauantaina 8. kesäkuuta 2019.

Naantalin kaupunki järjestää presidenttiparille tervetulovastaanoton venesatamassa Killan laiturilla lauantai-iltana kello 18.30. Samassa yhteydessä presidentti Niinistö ja rouva Haukio tapaavat myös yleisöä.

Kesän aikana tasavallan presidentti työskentelee ja ottaa vastaan vieraita Kultarannassa. Alkukesän suurin tapahtuma on presidentti Niinistön isännöimät Kultaranta-keskustelut 16.–17. kesäkuuta, jotka järjestetään tänä vuonna seitsemättä kertaa.

Kesäaikana yleisöllä on vapaa pääsy Kultarannan puistoalueelle perjantaisin kello 18–20. Yleisö voi tutustua Kultarannan puistoon myös opastetuilla kierroksilla, joita järjestää Naantalin matkailu. Lisätietoa opastetuista kierroksista ja poikkeuksista aukioloaikoihin.

Naantalissa Luonnonmaan saaressa sijaitseva Kultaranta on toiminut Suomen tasavallan presidentin kesävirka-asuntona vuodesta 1922 lähtien. Kultarannan päärakennuksen, vuonna 1916 valmistuneen graniittilinnan rakennutti maanviljelysneuvos Alfred Kordelin, ja sen on suunnittelut arkkitehti Lars Sonck. Kultarannan huvilatilaan kuuluu laaja puistoalue sekä hyötypuutarha, jossa viljellään kukkia ja vihanneksia.