Presidenttipari Naantalin Kultarantaan

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 10/2021
4.6.2021

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio perheineen siirtyivät kesävirka-asunnolle Kultarantaan perjantaina 4. kesäkuuta 2021. Kesän aikana tasavallan presidentti työskentelee pääosin Kultarannassa.

Naantalissa Luonnonmaan saaressa sijaitseva Kultaranta on toiminut Suomen tasavallan presidentin kesävirka-asuntona vuodesta 1922 lähtien. Kultarannan päärakennuksen, vuonna 1916 valmistuneen graniittilinnan rakennutti maanviljelysneuvos Alfred Kordelin, ja sen on suunnittelut arkkitehti Lars Sonck. Kultarannan huvilatilaan kuuluu laaja puistoalue sekä hyötypuutarha, jossa viljellään kukkia ja vihanneksia.

Kultarannan puistossa avataan kesäkuun alussa veistosnäyttely Kohtaamisia. Näyttely esittelee kotimaisen veistostaiteen eläinaiheita viime vuosisadan alkupuolelta nykypäivään. Näyttely järjestetään yhteistyössä Alfred Kordelinin säätiön kanssa.

Näyttelyn taiteilijat ovat Emil Cedercreutz, Timo Heino, Viktor Jansson, Matti Kalkamo, Veikko Myller, Jussi Mäntynen, Taru Mäntynen, Pirkko Nukari, Heli Ryhänen ja Jenni Tieaho.

Kesäaikana yleisö voi tutustua Kultarannan puistoon ja veistosnäyttelyyn perjantaisin kello 18–20. Lisäksi Naantalin matkailu järjestää opastettuja kierroksia puistoalueelle 8. kesäkuuta alkaen. Lisätietoa opastetuista kierroksista ja poikkeuksista aukioloaikoihin löytyy Naantalin matkailun verkkosivuilta. Puiston aukiolo ja opastetut kierrokset toteutetaan voimassa olevat koronavirusrajoitukset ja suositukset huomioiden.