Presidenttipari Naantalin Kultarantaan

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 36/2022
1.6.2022

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio perheineen siirtyvät kesävirka-asunnolle Kultarantaan perjantaina 3. kesäkuuta 2022. Kesän aikana tasavallan presidentti työskentelee pääosin Kultarannassa. Alkukesän suurin tapahtuma on presidentti Niinistön isännöimät Kultaranta-keskustelut 12.–13. kesäkuuta.

Naantalin kaupunki järjestää presidenttiparille tervetulovastaanoton venesatamassa Killan laiturilla sunnuntai-iltana 5. kesäkuuta kello 18.30. Samassa yhteydessä presidentti Niinistö ja rouva Haukio tapaavat myös yleisöä.

Tänä vuonna Kultarannan puistossa esillä on veistosnäyttely Luonnonmuotoja, joka järjestetään yhteistyössä Alfred Kordelinin säätiön kanssa. Näyttely avataan keskiviikkona 8. kesäkuuta ja se esittelee kasvikunnasta, kasvien ja hedelmien muodoista sekä luonnonmateriaalien käytöstä inspiraatiota saaneita teoksia. Viime vuonna järjestetyn Kohtaamisia-veistosnäyttelyn aiheena olivat eläinhahmot viime vuosisadan alkupuolelta nykypäivään.

Naantalin musiikkijuhlien puistokonsertti järjestetään Kultarannassa perjantaina 17. kesäkuuta. Konsertissa kuullaan luonto- ja eläinteemaista musiikkia Club For Fiven esittämänä sekä Saint-Saënsin Eläinten karnevaali kertojanaan Seela Sella. Lisätietoa konsertista Naantalin musiikkijuhlien verkkosivuilta.

Kesäaikana yleisö voi tutustua Kultarannan puistoon ja veistosnäyttelyyn perjantaisin kello 18–20. Lisäksi Naantalin matkailu järjestää opastettuja kierroksia puistoalueelle. Lisätietoa opastetuista kierroksista ja poikkeuksista aukioloaikoihin löytyy Naantalin matkailun verkkosivuilta.

Naantalissa Luonnonmaan saaressa sijaitseva Kultaranta on ollut Suomen tasavallan presidentin kesävirka-asuntona vuodesta 1922. Kultarannan päärakennuksen, vuonna 1916 valmistuneen graniittilinnan rakennutti maanviljelysneuvos Alfred Kordelin, ja sen on suunnittelut arkkitehti Lars Sonck. Kultarannan huvilatilaan kuuluu laaja puistoalue sekä hyötypuutarha, jossa viljellään kukkia ja vihanneksia. Kultarannan päärakennus ja puisto kunnostetaan vuoteen 2025 mennessä, minkä vuoksi ne ovat pois käytöstä vuosina 2023–24. Lisätietoa peruskorjauksesta presidentin kanslian verkkosivuilta.