Puolan tasavallan presidentti Andrzej Duda valtiovierailulle Suomeen

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 57/2017
12.10.2017

Puolan tasavallan presidentti Andrzej Duda saapuu valtiovierailulle Suomeen puolisonsa rouva Agata Kornhauser-Dudan kanssa 23.–25. lokakuuta 2017. Vierailua isännöi tasavallan presidentti Sauli Niinistö yhdessä puolisonsa Jenni Haukion kanssa. He ottavat vieraat vastaan valtiovierailuun kuuluvin seremonioin tiistaina 24. lokakuuta 2017 Presidentinlinnassa.

Ohjelmaan kuuluvat muun muassa presidenttien kahdenkeskinen keskustelu sekä laajemman kokoonpanon keskustelut. Aiheina ovat Suomen ja Puolan poliittiset ja taloudelliset suhteet sekä ajankohtaiset ulko- ja turvallisuuspoliittiset kysymykset. Presidentti Dudan mukana Suomeen matkustaa yritysvaltuuskunta.

Presidentti Duda tapaa vierailullaan myös eduskunnan puhemies Maria Lohelan ja valtiovarainministeri Petteri Orpon. Lisäksi hän osallistuu Finpron järjestämään Puolan ja Suomen yritysmahdollisuuksia käsittelevään seminaariin Kalastajatorpalla. Presidentti Duda vierailee myös Santahaminassa, jossa hän tapaa puolustusvoimien edustajia.

Presidentti Niinistö ja presidentti Duda ovat aiemmin tavanneet eurooppalaisten presidenttien Arraiolos-ryhmän tapaamisissa Bulgariassa vuonna 2016 ja Saksassa vuonna 2015. Lisäksi tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio tekivät valtiovierailun Puolaan vuonna 2015, jolloin he tapasivat presidentti Bronisław Komorowskin. Presidentti Niinistö osallistui presidentti Komorowskin kutsusta myös Puolan itsenäisyyden 25-vuotisjuhlallisuuksiin Varsovassa vuonna 2014. Edellinen presidenttitason vierailu Puolasta Suomeen oli vuonna 2008, jolloin presidentti Tarja Halonen isännöi presidentti Lech Kaczyńskin valtiovierailua.