Suomalaiset laajasti edustettuina itsenäisyyspäivän juhlakonsertissa ja vastaanotolla

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 55/2013
29.10.2013

Ensimmäiset kutsut tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlakonserttiin ja vastaanotolle on lähetetty. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kutsuu puolisonsa Jenni Haukion kanssa itsenäisyyspäivän viettoon Tampere-talolle 6. joulukuuta 2013 noin 1700 vierasta.

Itsenäisyyspäivän juhlakonsertissa ja vastaanotolla nähdään vieraita koko Suomesta ja yhteiskunnan kaikilta aloilta. Kutsuvierasvalinnoillaan presidenttipari haluaa korostaa ympäri maata tehdyn monenlaisen työn arvoa itsenäisen Suomen menestyksessä. Sotiemme veteraaneja ja lottia on kutsuttu viimevuotistakin enemmän. Kutsuvieraslista on laadittu yhteistyössä eri maakunnallisten tahojen kanssa.

Tampere-talolle on lisäksi kutsuttu runsaasti tieteen, taiteen ja urheilun edustajia. Perinteiseen tapaan myös mm. valtioneuvoston jäsenet, kansanedustajat ja Euroopan parlamentin suomalaisjäsenet saavat kutsun.

Presidenttipari tervehtii kutsuvieraita klo 17:30 alkaen. Kättelyn jälkeen on vuorossa juhlakonsertti ja vastaanotto. Tilaisuus päättyy noin klo 22:30.

Yleisradio näyttää Tampere-talon itsenäisyyspäivän juhlakonsertin ja vastaanoton suorana lähetyksenä TV1:ssä klo 17:05 alkaen.

Tilaisuuden pukeutumisohjeena on tumma puku ja kunniamerkit, naisille pukukoodi tarkoittaa joko pitkää tai lyhyttä iltapukua.

Lisätietoa illan kulusta ja erityisesti juhlakonsertista kerrotaan marraskuun lopulla Tampere-talossa pidettävässä tiedotustilaisuudessa.