Suomi 100: Kultarannan näyttelyt juhlistavat 100-vuotiasta Suomea

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 34/2017
9.6.2017

Kultarannan puistossa on tänä kesänä esillä kaksi näyttelyä Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Kultarannan perinteisen veistosnäyttelyn teemana on juhlavuoden mukaisesti ”Yhdessä”. Toinen näyttely puolestaan esittelee Kultarannan historiaa. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö avaa molemmat näyttelyt torstaina 15. kesäkuuta 2017.

Veistoksia joka vuosikymmeneltä

Veistosnäyttelyssä on esillä on yksi veistos tai veistosryhmä jokaiselta itsenäisyyden vuosikymmeneltä, 1910-luvulta 2010-luvulle. Teokset on lainattu museoista, säätiöiltä ja taiteilijoilta. Myös Kultarannan omat veistokset ovat osa näyttelyä.

Näyttelyn taiteilijat ovat Ewert Saarnio, Wäinö Aaltonen, Johannes Haapasalo, Mauno Oittinen, Aimo Tukiainen, Laila Pullinen, Kimmo Pyykkö, Nina Terno, Marjo Lahtinen, Pekka Kauhanen ja Pekka Jylhä.

Veistosnäyttely on järjestetty yhdessä Alfred Kordelinin säätiön kanssa vuodesta 2011.

Puiston historiaa esillä kattavasti

Puiston toinen näyttely käy tekstein ja valokuvin läpi Kultarannan historiaa. Puiston kiertoreitin varressa oleva näyttely avaa Kultarannan puiston vaiheita muun muassa tilan perustamisen, maisemasuunnittelun ja arkkitehtuurin näkökulmista. Tasavallan presidentin kanslia on toteuttanut näyttelyn yhdessä Turun yliopiston kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelman kanssa.

Yleisö voi tutustua näyttelyihin ja Kultarannan puistoon opastetuilla kierroksilla, joita järjestää Naantalin matkailu. Lisäksi Kultarannan puistoalueelle on yleisöllä vapaa pääsy kesäaikana perjantai-iltaisin klo 18–20.