Suomi 100: Presidentti Niinistö ja rouva Haukio Kainuuseen ja Pohjois-Karjalaan

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 35/2017
9.6.2017

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio vierailevat Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa 17.–18. kesäkuuta 2017. Vierailu on osa maakuntamatkojen sarjaa, jonka presidentti tekee tänä vuonna Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Lauantaina 17. kesäkuuta presidentti Niinistö ja rouva Haukio osallistuvat Hossan kansallispuiston avajaisiin Suomussalmella. Suomen 40. kansallispuisto tunnetaan kirkkaista kalavesistään ja kalliomaalauksistaan.

Hossan avajaisjuhlassa presidentti Niinistö pitää tervehdyksen. Lisäksi presidentti Niinistö ja rouva Haukio tutustuvat kansallispuistoon ja tapaavat avajaisiin osallistuvia kansalaisia. He seuraavat esimerkiksi Lasten Vapapäivä -kalastustapahtumaa ja tutustuvat tarina- ja lauluperinteeseen Hossan muinaisella tulipaikalla.

Suunnitusta ja puunistutusta 100-vuotiaan Suomen kunniaksi

Lauantaina vierailu jatkuu Enossa, jossa presidentti Niinistö ja rouva Haukio osallistuvat Joensuu-Jukola 2017 -tapahtumaan. Kyseessä on kansainvälinen suunnistuskilpailu, joka koostuu sekajoukkueiden Jukolan viestistä ja naisjoukkueiden Venlojen viestistä. Venlojen viesti suunnistetaan Suomi 100 -vuoden kunniaksi.

Tapahtuman suojelijana toimiva rouva Jenni Haukio esittää palkintojenjaossa tervehdyssanat ja jakaa palkinnot yhdessä presidentti Niinistön kanssa. Presidentti Niinistö puolestaan vastaanottaa Jukolan viestin sanoman, joka osoitetaan 100-vuotiaalle Suomelle. Lisäksi presidenttipari tutustuu kisa-alueeseen ja tapaa kansalaisia.

Presidentti Niinistö ja rouva Haukio osallistuvat Joensuu-Jukolassa myös puupuiston istutukseen. Joensuu-Jukola ja kestävän kehityksen ENO-verkkokoulu (Environment Online) istuttavat sata puuntainta suomalaisen luonnon puolesta. ENO-verkkokoulun kampanja on osa Suomi 100 -ohjelmaa.

Presidentti Niinistö kiertää tänä vuonna kaikki maakunnat. Seuraavat matkat suuntautuvat Etelä-Savoon, Etelä-Karjalaan sekä Satakuntaan. Näiden matkojen ohjelmista ja muiden maakuntamatkojen ajankohdista tiedotetaan myöhemmin.