Suomi 100: Presidentti Niinistö ja rouva Haukio Tampereelle ja Mänttä-Vilppulaan

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 5/2017
8.2.2017

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vierailee puolisonsa Jenni Haukion kanssa Pirkanmaalla Tampereella ja Mänttä-Vilppulassa keskiviikkona 15. helmikuuta 2017. Vierailu on osa maakuntamatkojen sarjaa, jonka presidentti tekee tänä vuonna Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Tampereella presidentti Niinistö avaa klo 11.30 rekrytointi- ja koulutustapahtuma Rekrytorin Messukeskuksessa. Nuorille suunnatussa tapahtumassa yritykset, yhteisöt ja oppilaitokset esittelevät avoimia työ- ja opiskelupaikkoja. Presidenttipari tutustuu eri messuosastoihin sekä Koulutoriin, jossa on opiskelijoiden työnäytöksiä.

Presidentti Niinistö ja rouva Haukio vierailevat myös Museokeskus Vapriikissa, jossa he tapaavat Pajarin sotaveteraaneja ja tutustuvat Pajarin pojat -näyttelyyn. Näyttely kertoo talvi- ja jatkosotiin osallistuneista pohjoishämäläisistä sotilaista ja heidän kokemuksistaan.

Mänttä-Vilppulassa presidentti Niinistö ja rouva Haukio tapaavat kansalaisia Mäntän torilla klo 16.30. Lisäksi he vierailevat Serlachius-museo Göstassa, jossa on esillä Marita Liulian Kultakausi-näyttely. Suomen 100-vuotiasta itsenäisyyttä juhlistava näyttely sisältää muun muassa muotokuvia uus- ja kantasuomalaisista ja Suomen luontoa käsitteleviä teoksia.

Presidentti Niinistö kiertää tänä vuonna kaikki maakunnat. Seuraavat matkat suuntautuvat Päijät-Hämeeseen 22. helmikuuta, Kymenlaaksoon 28. helmikuuta sekä Pohjois-Savoon 19. maaliskuuta. Näiden maakuntamatkojen ohjelmasta ja muiden maakuntamatkojen ajankohdista tiedotetaan myöhemmin.