Suomi 100: Presidentti Niinistö Uudellemaalle

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 60/2017
27.10.2017

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vierailee Uudellamaalla torstaina 16. marraskuuta 2017. Niinistö vierailee sekä Porvoossa että Vantaalla.

Vierailu alkaa Porvoossa, jossa presidentti osallistuu Borgå Gymnasiumin ja Linnankosken lukion oppilaiden kyselytunnille. Keskustelu järjestetään Borgå Gymnasiumin juhlasalissa ja se käydään sekä suomeksi että ruotsiksi. Presidentti Niinistö tutustuu myös Borgå Gymnasiumin kirjastoon. Vuonna 1728 perustettu kirjasto on Suomen vanhin.

Borgå Gymnasiumista presidentti Niinistö siirtyy Porvoon torille, jossa hän tapaa kansalaisia kello 16.30. Tapahtuman jälkeen presidentti Niinistö keskustelee kaupungin ja maakunnan johtajien kanssa ajankohtaisista asioista Porvoon kaupungintalolla.

Sitran 50-vuotisjuhlaa vietetään Vantaalla

Maakuntavierailu päättyy tiedekeskus Heurekaan Vantaalle, jossa presidentti Niinistö osallistuu Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran 50-vuotisjuhlaan. Presidentti Niinistö esittää juhlassa tervehdyksen ja luovuttaa Ratkaisu 100 -kilpailun palkinnon. Voittajatiimi saa miljoona euroa toteuttaakseen ratkaisunsa kilpailun haasteeseen ”Miten kaikkien osaaminen saadaan paremmin käyttöön?”.

Presidentti vierailee kaikissa maakunnissa

Presidentti Sauli Niinistö on vieraillut tänä vuonna jo 16 maakunnassa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Uudenmaan-vierailua edeltää vierailu Ahvenanmaalle ja juhlavuoden maakuntakierroksen päättää vierailu Pohjois-Pohjanmaalle joulukuussa.