Suomi 100: Presidentti Niinistön loppuvuoden maakuntavierailut

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 50/2017
30.8.2017

Presidentti Sauli Niinistö vierailee tänä vuonna kaikissa maakunnissa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Seuraavaksi vuorossa ovat Kanta-Häme, Keski-Suomi, Uusimaa ja Pohjois-Pohjanmaa. Presidentti Niinistö vierailee myös Ahvenanmaalla.

Maakuntamatkat jatkuvat lokakuussa

Presidentti Niinistön seuraava maakuntamatka suuntautuu sunnuntaina 1. lokakuuta Kanta-Hämeeseen, jossa presidentti osallistuu Vanhustenpäivän pääjuhlaan ja tapaa kansalaisia Hämeenlinnassa sekä vierailee Riihimäellä.

Keskiviikkona 18. lokakuuta presidentti Niinistö matkustaa Keski-Suomeen, jossa hän osallistuu Metsä Groupin biotuotetehtaan avajaisiin Äänekoskella ja tapaa kansalaisia 150-vuotisjuhlavuottaan viettävän Karstulan tapahtumatorilla.

Uudellamaalla presidentti Niinistö vierailee torstaina 16. marraskuuta, jolloin hän osallistuu Vantaalla tiedekeskus Heurekassa järjestettävään Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran 50-vuotisjuhlaan sekä tapaa kansalaisia Porvoossa.

Kiertueen päättää matka Pohjois-Pohjanmaalle, jossa presidenttipari tapaa kansalaisia ja osallistuu Suomi 100 -juhlaan Oulussa lauantaina 2. joulukuuta. Juhla on presidenttiparin suojelema ja lähetetään suorana televisiossa.

Lisäksi presidentti Niinistö vierailee perjantaina 3. marraskuuta Ahvenanmaalla, jossa hän avaa maakuntapäivien istuntokauden. Matkansa aika presidentti tapaa myös kansalaisia.

Jokaisesta maakuntamatkasta tiedotetaan vielä erikseen matkan alla. Presidentti Niinistö on vieraillut tänä vuonna jo Lapissa, Pirkanmaalla, Kymenlaaksossa, Pohjois-Savossa, Päijät-Hämeessä, Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla, Kainuussa, Pohjois-Karjalassa, Etelä-Savossa, Etelä-Karjalassa, Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa.

Maakuntamatkoista ja muusta presidentin ohjelmasta Suomen juhlavuonna lisää osoitteessa www.presidentti.fi/suomi100.