Suomi 100: Presidentti Niinistön maakuntavierailut jatkuvat kesällä

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 16/2017
4.4.2017

Presidentti Niinistö kiertää tänä vuonna kaikki Suomen maakunnat itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Maakuntamatkat jatkuvat kesä- ja heinäkuussa, jolloin vuorossa ovat Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa, Pohjanmaa, Kainuu, Pohjois-Karjala, Etelä-Savo sekä Etelä-Karjala.

Presidentti Niinistö vierailee kesäkuun alkupuolella Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla. Matka alkaa 8. kesäkuuta Kokkolasta ja Toholammilta, joissa presidentti tutustuu niin maakunnan luontoon kuin yritystoimintaan. Matka jatkuu Laihialle 9. kesäkuuta, ja samana iltana presidentti osallistuu Mannerheim-oopperan ensi-iltaan Ilmajoen musiikkijuhlilla. Ohjelmaa on myös 10. kesäkuuta Seinäjoella. Yleisötilaisuudet järjestetään Kokkolassa, Laihialla ja Seinäjoella.

Kesäkuun puolen välin jälkeen presidentti Niinistö vierailee Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa. Hän osallistuu Hossan kansallispuiston avajaisiin Suomussalmella 17. kesäkuuta. Sieltä presidentti jatkaa Joensuun Enossa järjestettävään Jukolan viesti -suunnistuskilpailuun, jossa hän viipyy sunnuntaihin 18. kesäkuuta saakka. Presidentti Niinistö vastaanottaa Jukolan viestin sanoman, joka osoitetaan 100-vuotiaalle Suomelle. Rouva Jenni Haukio toimii tapahtuman suojelijana. Molemmissa tapahtumissa presidentti on myös yleisön tavattavissa.

Heinäkuussa Etelä-Savoon ja Etelä-Karjalaan

Heinäkuun alussa presidentti Niinistö suuntaa Etelä-Savoon ja Etelä-Karjalaan. Presidentti osallistuu 1. heinäkuuta Mikkelissä yhteiskunnalliseen keskustelutilaisuuteen Päämajasymposiumiin, joka järjestetään jo kymmenettä kertaa. Lisäksi hän vierailee Juvalla. Presidentti Niinistö osallistuu 2. heinäkuuta Imatralla pesäpallon Itä-Länsi-otteluun, jonka suojelijana hän toimii. Yleisötilaisuudet järjestetään Mikkelissä ja Lappeenrannassa.

Jokaisesta maakuntamatkasta tiedotetaan vielä erikseen matkan alla. Myös kesän muista maakuntamatkoista tiedotetaan myöhemmin. Presidentti Niinistö on vieraillut alkuvuonna Lapissa, Pirkanmaalla, Kymenlaaksossa, Pohjois-Savossa ja Päijät-Hämeessä. Myöhemmin vuorossa ovat Ahvenanmaa, Kanta-Häme, Keski-Suomi, Pohjois-Pohjanmaa, Satakunta, Uusimaa ja Varsinais-Suomi.

Pohjois-Pohjanmaan matka itsenäisyyspäiväviikolla päättää kiertueen. Tuolloin presidentti Niinistö ja rouva Haukio vierailevat Oulussa, jossa järjestetään presidenttiparin suojelema, suorana televisioitava Suomi 100 -juhla.

Maakuntamatkoista ja muusta presidentin ohjelmasta Suomen juhlavuonna lisää osoitteessa www.presidentti.fi/suomi100