Tasavallan presidentin virka-asunto Mäntyniemi peruskorjataan

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 4/2024
12.1.2024

Tasavallan presidentin virka-asunnon Mäntyniemen peruskorjaus alkaa maaliskuussa 2024. Mäntyniemen väistötilana toimii peruskorjauksen aikana valtion vierastalo Munkkiniemessä. Peruskorjaus valmistuu keväällä 2026.

Mäntyniemi otettiin käyttöön marraskuussa 1993 ja sen talotekniikka on tullut käyttöikänsä päähän. Peruskorjaus tehdään mahdollisimman pitkälle Mäntyniemen alkuperäistä suunnittelua kunnioittaen. Taloteknisten korjausten lisäksi päärakennuksen ilmanvaihtokoneet uusitaan, kalusteet ja valaisimet kunnostetaan ja muun muassa hissit uusitaan. Alueen rakennusten energiatehokkuutta parannetaan kauttaaltaan.

Hankkeen arkkitehtisuunnittelun toteuttajaksi on valittu ALA Arkkitehdit Oy, rakennuttajakonsultiksi Indepro Oy ja sähkö- ja LVI-suunnittelun toteuttaa Ramboll Finland Oy.

Peruskorjauksen kustannusarvio on tällä hetkellä noin 55 miljoonaa euroa sisältäen väistötilan käytöstä aiheutuvat kulut. Arvio tarkentuu suunnittelun ja kilpailutusten edetessä.

Mäntyniemen virka-asunnon suunnittelivat arkkitehdit Raili ja Reima Pietilä. Mäntyniemen rakennukset ja lähiympäristö on suojeltu vuonna 2021 vahvistetulla asemakaavalla.

Lisätietoa Mäntyniemen peruskorjauksesta: Mäntyniemen virka-asunnon peruskorjaus.