TP-UTVA:ssa esillä Hamasin terroristinen hyökkäys Israeliin

Valtioneuvoston viestintäosasto
9.10.2023
Tiedote

Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta keskustelivat maanantaina 9. lokakuuta terroristijärjestö Hamasin hyökkäyksestä Israeliin, joka alkoi lauantaina aamulla.

TP-UTVA tuomitsi voimakkaasti iskut siviilejä vastaan ja terrorismin kaikissa muodoissaan. Israelin valtiolla on oikeus suojella kansalaisiaan terroristisilta iskuilta kansainvälisen oikeuden puitteissa. Samalla on kuitenkin kunnioitettava kansainvälistä humanitaarista oikeutta ja suojeltava siviilejä.

TP-UTVA keskusteli suomalaisten tilanteesta Israelissa ja Palestiinalaisalueilla. Monen matkailijan paluu Suomeen on vaikeutunut, mutta kaupallisia lentoyhteyksiä on edelleen tarjolla. Ulkoministeriö avustaa suomalaisia maastapoistumisen järjestelyissä ja toimii tiiviissä yhteistyössä muiden Pohjoismaiden ja EU-jäsenvaltioiden kanssa.

Lisätietoja: osastopäällikkö Petri Hakkarainen, p. 0295 350 353, osastopäällikkö Sofie From-Emmesberger (Hamasin terroristinen hyökkäys Israeliin), p. 0295 295 350 802, ja konsulipäällikkö Jussi Tanner (konsuliasiat), p. 0295 350 246, ulkoministeriö