Ukrainan presidentti vierailee Suomessa

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 1/2017
17.1.2017

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko tekee virallisen vierailun Suomeen tiistaina 24. tammikuuta 2017. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ottavat presidentti Poroshenkon ja hänen puolisonsa Maryna Poroshenkon vastaan Presidentinlinnassa kello 10.00.

Presidentit keskustelevat muun muassa Suomen ja Ukrainan suhteista, Ukrainan konfliktista ja Minskin sopimuksen toimeenpanosta. Lisäksi presidentit vaihtavat näkemyksiä EU:n ja Ukrainan suhteista sekä ajankohtaisista kansainvälisistä aiheista, kuten Itämeren turvallisuudesta ja arktisista asioista.

Presidentti Poroshenko tapaa vierailunsa aikana myös eduskunnan puhemies Maria Lohelan sekä pääministeri Juha Sipilän.

Ukrainan hallituksen jäsenistä virallisella vierailulla ovat mukana varapääministeri, aluekehitys-, rakennus- ja kuntapalveluministeri Hennadii Zubko ja ulkoministeri Pavlo Klimkin. Myös ulkoministeri Timo Soini ja ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen osallistuvat vierailulle. Ministeri Mykkänen ja ministeri Zubko allekirjoittavat vierailun yhteydessä Suomen ja Ukrainan välisen yhteisymmärryspöytäkirjan energia-alan yhteistyöstä.

Edellisen kerran presidentti Niinistö ja presidentti Poroshenko tapasivat Varsovassa Naton huippukokouksessa heinäkuussa 2016.