Unkarin ja Viron presidentit Suomeen Suomalais-ugrilaisten kansojen maailmankongressiin

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 31/2016
9.6.2016

Unkarin presidentti János Áder ja Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves saapuvat Suomeen työvierailulle ja osallistuvat Lahdessa järjestettävään Suomalais-ugrilaisten kansojen maailmankongressiin keskiviikkona 15. kesäkuuta 2016.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ottaa Unkarin presidentin vastaan Presidentinlinnassa aamupäivällä. Keskustelujen ja lehdistötilaisuuden jälkeen Linnassa järjestetään työlounas, johon myös presidentti Ilves osallistuu. Presidentti Niinistö oli valtiovierailulla Virossa toukokuussa.

Lounaan jälkeen kaikki kolme presidenttiä siirtyvät Lahteen VII Suomalais-ugrilaisten kansojen maailmankongressin avajaisiin. Sibelius-talossa järjestettävä kolmipäiväinen maailmankongressi kokoaa suomalais-ugrilaisten ja samojedikansojen edustajat yhteiseen foorumiin käsittelemään kieleen ja kulttuuriin sekä alkuperäis- ja vähemmistökansojen oikeuksiin liittyviä kysymyksiä. Maailmankongresseja on järjestetty neljän vuoden välein. Tämänkertaisen kongressin teemana on kestävä kehitys.