Uruguayn presidentti vierailee Suomessa

Tasavallan presidentin kanslia    
Tiedote 4/2017
2.2.2017

Uruguayn presidentti Tabaré Vázquez vierailee Suomessa 13.–14. helmikuuta 2017. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ottaa presidentti Vázquezin vastaan Presidentinlinnassa maanantaina 13. helmikuuta klo 10.

Presidentit keskustelevat Suomen ja Uruguayn poliittisista ja taloudellisista suhteista sekä yhteistyömahdollisuuksista. Lisäksi esillä ovat EU:n ja Latinalaisen Amerikan ajankohtaiset asiat, YK-asiat, kansainvälinen turvallisuustilanne sekä maailmantalouden näkymät.

Presidentti Vázquez tapaa maanantaina 13. helmikuuta eduskunnan puhemies Maria Lohelan sekä tiistaina 14. helmikuuta pääministeri Juha Sipilän. Maanantaina hän vierailee lisäksi UPM:n pääkonttorilla. Tiistaina presidentti Vázquez on pääpuhuja Biomedicumissa tupakoinnin ehkäisyä käsittelevässä seminaarissa sekä Säätytalolla Uruguay-Suomi-yritysfoorumissa, jonka tavoite on lisätä maiden välistä yritysyhteistyötä.

Presidentti Vázquezin mukana Suomessa vierailevat ulkoministeri Rodolfo Nin Novoa, talous- ja valtiovarainministeri Danilo Astori, liikenne- ja julkisten töiden ministeri Victor Rossi, teollisuus-, kaivos- ja energiaministeri Carolina Cosse, maatalous- ja kalastusministeri Tabaré Aguerre sekä asunto-, aluesuunnittelu- ja ympäristöministeri Eneida de León. Presidentin mukana matkustaa lisäksi yritysvaltuuskunta.

Työvierailun yhteydessä on tarkoitus allekirjoittaa Suomen ja Uruguayn välinen valtiosopimus tulliyhteistyöstä sekä yhteisymmärryspöytäkirja biotaloudesta.

Presidentti Niinistö vieraili Uruguayssa elokuussa 2016.