Vuoden 2023 Kultaranta-keskustelut: Kiristyvä kilpailu, jakaantuva maailma – miten toimii Suomi?

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 19/2023
17.5.2023

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö isännöi vuoden 2023 Kultaranta-keskustelut 18.–19. kesäkuuta Presidentinlinnassa. Ulko- ja turvallisuuspoliittisen keskustelutapahtuman otsikkona on tänä vuonna ”Kiristyvä kilpailu, jakaantuva maailma – miten toimii Suomi?”.

Keskustelut alkavat sunnuntaina 18. kesäkuuta presidentti Niinistön puheenvuorolla sekä geopoliittista tilannetta, suurvaltakilpailua ja Suomen asemaa käsittelevällä keskustelulla.

Maanantaina 19. kesäkuuta käydään kolme paneelikeskustelua, joissa aiheina ovat globaalin geopolitiikan uusi aika ja jakaantuva maailma, Suomi sotilaallisesti liittoutuneena maana sekä teknologiakilpailu ja turvallisuus. Paneelikeskustelijat julkistetaan lähempänä tapahtumaa.

Kultaranta-keskusteluihin on kutsuttu noin sata keskustelijaa yhteiskunnan eri aloilta. Osallistujina on muun muassa poliittisia päättäjiä, tutkijoita sekä hallinnon, elinkeinoelämän, järjestöjen ja median edustajia. Keskustelut järjestetään poikkeuksellisesti Presidentinlinnassa, sillä peruskorjauksen vuoksi Kultarannan puisto ja päärakennus ovat poissa käytöstä vuoteen 2024 saakka.

Yleisradio välittää tapahtuman suorana lähetyksenä Yle TV1 -kanavalla ja Yle Areenassa.