Yhdysvaltojen ja Venäjän presidentit tapaavat Presidentinlinnassa

Presidentinlinnan Valtiosali. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Presidentinlinnan Valtiosali. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 27/2018
13.7.2018

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapaavat Presidentinlinnassa Helsingissä maanantaina 16. heinäkuuta 2018. #HELSINKI2018-tapaamista isännöi tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Presidentti Niinistöllä on kahdenväliset tapaamiset molempien presidenttien kanssa. Maanantaiaamuna presidentti Niinistö ja rouva Jenni Haukio ottavat Mäntyniemessä vastaan presidentti Trumpin ja rouva Melania Trumpin. Presidenttien keskustelun aikana rouva Haukiolla ja rouva Trumpilla on erillinen aamiaiskeskustelu.

#HELSINKI2018-tapaaminen käynnistyy Presidentinlinnassa puolen päivän jälkeen noin kello 13, kun presidentti Niinistö vastaanottaa ensin presidentti Putinin ja sitten presidentti Trumpin. Venäjän ja Yhdysvaltojen presidenttien kahdenvälinen keskustelu käydään Presidentinlinnan Goottilaisessa salissa. Tapaaminen jatkuu laajemmalla kokoonpanolla työlounaalla Peilisalissa.

Työlounasta ennen myös Yhdysvaltojen ja Venäjän ulkoministerit keskustelevat Presidentinlinnassa.

Laajemmalla kokoonpanolla käytävien keskusteluiden päätteeksi presidentti Trump ja presidentti Putin pitävät yhteisen tiedotustilaisuuden Valtiosalissa.

Tämän jälkeen presidentti Niinistöllä ja presidentti Putinilla on tapaaminen Presidentinlinnassa.

Ulkoministeri Timo Soinilla on puolestaan tapaaminen Yhdysvaltain ulkoministerin Mike Pompeon kanssa Presidentinlinnassa.

Päivän päättää presidentti Niinistön lehdistötilaisuus Presidentinlinnassa.

#HELSINKI2018

Kuvia Presidentinlinnasta/a>

The Presidential Palace in Helsinki, Finland