16-vuotias Nella Salminen presidentti Niinistön työpariksi keskiviikkona

16-vuotias Nella Salminen tulee tasavallan presidentti Sauli Niinistön työpariksi keskiviikkona 6. lokakuuta 2021 osana lastenoikeusjärjestö Plan Internationalin #GirlsTakeover-tempausta. Tänä vuonna tempauksen tavoitteena on nostaa esiin tiedon vaikutusta tasa-arvoon.

Päivän aikana presidentti Niinistö ja Salminen osallistuvat muun muassa kansainvälisen uutistoimisto Reutersin järjestämään Reuters IMPACT -virtuaalitilaisuuteen. Kolmipäiväinen tilaisuus kokoaa yhteen maailman johtajia, suuryritysten edustajia sekä kansainvälisiä vaikuttajia puimaan ilmastonmuutosta. Presidentti Niinistön ja Salmisen keskustelun aiheena ovat ilmastotoimet ja vastuu tuleville sukupolville. Rekisteröidy tilaisuuteen oheisesta linkistä: reutersevents.com/events/impact/. Keskustelua voi seurata suorana klo 11 alkaen.

Presidentti Niinistö ja Salminen tapaavat myös Naisjärjestöjen keskusliiton puheenjohtajan, kansanedustaja Eva Biaudet’n. Lisäksi Salminen tapaa tasavallan presidentin kabinetin jäseniä ja pitää videoidun puheenvuoron tasa-arvosta ja tiedosta. Puheenvuoro on nähtävillä päivän päätteeksi presidentin kanslian Instagram-tilillä.

Girls Takeover on osa YK:n kansainvälisen tyttöjen päivän juhlintaa, missä tytöt eri puolilla maailmaa astuvat yhteiskunnan eri alojen johtajien saappaisiin. Tempaus järjestetään Suomessa nyt viidettä kertaa. Mukana ovat tänä vuonna presidentti Niinistön lisäksi Sitran yliasiamies Jyrki Katainen, Yleisradion uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen, Bayer Nordicin toimitusjohtaja Miriam Holstein, Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker ja Duunitorin toimitusjohtaja Thomas Grönholm.