Itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton esiintyjät 6.12.2019

Kaartin soittokunta itsenäisyyspäivän vastaanotolla 2018.

Kaartin soittokunta itsenäisyyspäivän vastaanotolla 2018.

Kaartin soittokunta – Valtiosalin parvi

Kaartin soittokunta on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut ammattiorkesteri. Parhaillaan 200-juhlavuottaan viettävä soittokunta on esiintynyt valtiollisissa edustustehtävissä koko historiansa ajan. Se oli soittamassa taustamusiikkia myös ensimmäisellä tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla tasan 100 vuotta sitten.

Kaartin soittokunta on tehnyt kättelyn ja Valtiosalin ensimmäisten tanssien musiikkivalinnat perinteitä vaalien. Lisäksi ohjelmistossa huomioidaan Armas Järnefeltin juhlavuosi. Tanssit aloitetaan presidenttiparin valitsemalla ensivalssilla, joka tänä vuonna on Raimo Roihan sävellys Maailman kaunein maa.

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla kättelymusiikin johtaa Kaartin soittokunnan päällikkökapellimestari, musiikkimajuri Pasi-Heikki Mikkola ja tanssimusiikin musiikkimajuri Tomi Väisänen.

Kaartin Combo ja solistit – Valtiosalin alakerta

Kaartin Combo on Puolustusvoimien viihdeyhtye, joka saa säännöllisesti vieraakseen Suomen parhaita solisteja. Combon erikoisuus on sen viisijäseninen puhallinryhmä, joka tuo soittoon erityistä monipuolisuutta ja vaihtelevuutta. Combo perustettiin Kaartin soittokunnassa 1990-luvulla musiikkimajuri Raine Ampujan toimesta. Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla Kaartin Combo on esiintynyt 2000-luvun alusta lähtien.

Vuonna 2019 Combo viihdyttää Valtiosalin tanssilattialla erityisesti ikivihreillä suomalaisilla kappaleilla. Combon johtajana toimii ylikersantti Eero Saunamäki.

Solistit:

Laura Voutilainen on yksi Suomen tunnetuimmista laulajista. Hän on julkaissut yhteensä 13 albumia, joista useat ovat myyneet kultaa ja platinaa. Hänet on myös palkittu vuoden naissolistin Emma-palkinnolla kaksi kertaa. Voutilainen on esiintynyt lukuisissa televisio-ohjelmissa ja toiminut ääninäyttelijänä monissa elokuvissa. Lisäksi hänellä on laaja kokemus musikaaleista. Vuonna 2002 Voutilainen edusti Suomea Euroviisuissa. Keväällä 2020 Voutilainen esiintyy Queen-yhtyeestä kertovassa We Will Rock You -musikaalissa Helsingissä.

Lauri Mikkola on helsinkiläinen laulaja ja näyttelijä, joka on viimeiset kymmenen vuotta toiminut freelancer-muusikkona useissa yhtyeissä sekä taustalaulajana monille suomalaisille artisteille. Viime vuosina Mikkola on tullut tunnetuksi musikaalien päärooleistaan muun muassa Helsingin kaupunginteatterissa, Tampereen Työväen Teatterissa sekä Valkeakosken kesäteatterissa. Television musiikkikilpailuista Lauri Mikkola on osallistunut The Voice of Finlandiin sekä Uuden Musiikin Kilpailuun. Keväällä 2020 Lauri Mikkola esiintyy Queen-yhtyeestä kertovassa We Will Rock You -musikaalissa Helsingissä.

Cantores Minores  – veteraanien kahvitilaisuus

Vuonna 1952 perustettu Helsingin tuomiokirkon poikakuoro Cantores Minores on Suomen suurin ja vanhin poikakuoro. Tällä hetkellä kuorossa laulaa ja opiskelee yli 500 iältään 4-26-vuotiasta poikaa ja nuorta miestä.

Kuoron taiteellisena johtajana ja opiston rehtorina toimii kapellimestari Hannu Norjanen. Hänen kaudellaan kuoron klassinen kansainvälinen repertuaari on laajentunut ja nykymusiikin osuus lisääntynyt. Cantores Minores on tehnyt 65 konserttikiertuetta eri puolille maailmaa ja esiintynyt esimerkiksi kuuluisassa Pietarin Mariinski-teatterissa.

Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla kuoro esiintyy 41 laulajan voimin. Esiintyjät ovat osa edustuskuoroa ja iältään 11-26-vuotiaita. Cantores Minoresin ohjelmistossa on itsenäisyyspäivään aihepiiriltään sopivaa suomalaista musiikkia. Kunnianosoituksena veteraaneille ja lotille kuoro esittää muun muassa Kalervo Hämäläisen Veteraanin iltahuudon.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ovat kuoron toiminnan suojelijoita.

Club For Five – 3. kerroksen salonki

Ensi vuonna 20-vuotisjuhliaan viettävä a cappella -yhtye Club For Five kertoo rikkovansa mielikuvia siitä, mitä kaikkea ihmisäänellä voi tehdä. Vaikka lavalla ei näy soittimia, voi Club For Fiven konsertissa kuulla kaikkea sähkökitaroista rumpusooloihin. Yhtye ei tyydy pelkkään soittimien imitointiin, vaan kaikki yhdistyy saumattomasti taitavaan yhtyelauluun ja musiikilla leikittelyyn.

Tuukka Haapaniemen, Jouni Kanniston, Susanna Lukkarisen, Maija Sariolan ja Juha Viitalan esiintyminen on täynnä iloa, energiaa ja virtuositeettia. Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla ohjelmisto rakentuu suomalaiselle kansallismaisemalle, jota väritetään tuulahduksilla muualta maailmasta.

Club For Five on julkaissut kahdeksan studioalbumia, kaksi livelevyä ja kaksi kokoelma-albumia. Kuudella kultalevyllä palkittu yhtye on kiertänyt Suomen lisäksi Aasiassa, Amerikassa ja ympäri Manner-Eurooppaa. Joulukuun alussa Club For Five suuntaa jo kolmannelletoista joulukiertueelleen.