Juhlapäivällinen Presidentinlinnassa Pohjoismaiden valtionpäämiesten vierailun kunniaksi 1. kesäkuuta 2017

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö isännöi puolisonsa Jenni Haukion kanssa juhlapäivällisen Pohjoismaisten valtionpäämiesten vierailun kunniaksi Presidentinlinnassa torstaina 1. kesäkuuta 2017.

Juhlapäivälliselle osallistuu noin 180 kutsuvierasta, joiden joukossa on poliittisia johtajia ja virkamieskuntaa sekä talouden, tieteen ja kulttuurin edustajia. Pohjoismainen yhteistyö on erityisesti huomioitu kutsuvieraissa.

Päivällisellä puheet pitävät presidentti Niinistö ja Tanskan kuningatar Margareeta II.

Päivällisellä esiintyy Kaartin soittokunta Jyrki Koskisen johdolla ja Shamu-yhtye. Kaartin soittokunta esittää muun muassa Jean Sibeliuksen, Väinö Haapalaisen ja Lasse Mårtensonin kappaleita. Shamu-yhtyeen esitys ilmentää karhun mahtia ja erityisasemaa pohjoisten kansojen ja itämerensuomalaisten perinteissä. Esityksen lähdemateriaalina on käytetty perinnetekstejä ja -melodioita itkuvirsistä, runolauluista ja kansantarinoista. Toteutus perustuu ammattikansanmuusikoiden moderniin tulkintaan.

Suomen kokkimaajoukkue valmistaa juhlapäivällisen. Kokkimaajoukkue voitti Ehrfurtin olympiakisoissa kultaa vuonna 2016. Juhlapäivällisen menu noudattelee kilpamenuta.

Päivällisen ruokalista

Ontojärven kirjolohta kolmella tavalla
Kukkakaalia ja tillikastiketta

Paahdettua valkohäntäpeuran fileetä, kuusenkerkkäkastiketta
Hopeasipulia peuratäytteellä

Suomalainen juustovalikoima
Kultarannan raparperimosaiikki

Vadelma- ja punaherukkabavaroise
Suolalla maustettua karamellijäätelöä