Itsenäisyyspäivän vastaanoton koristeluissa painottui ympäristöystävällisyys 

Koristelujen päävärit vuoden 2018 tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla ovat valkoinen ja vihreä. Oheiskasveina käytetään jonkin verran sinisiä kukkia sekä paljon luonnonmateriaaleja. Presidentinlinnan koristeluissa käytetyt kukat tulevat yhtä lukuun ottamatta kotimaisilta puutarhoilta

Koristelujen päävärit vuoden 2018 tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla olivat valkoinen ja vihreä. Oheiskasveina käytettiin jonkin verran sinisiä kukkia sekä paljon luonnonmateriaaleja.

Presidentinlinnan koristeluissa käytetyt kukat tulivat yhtä lukuun ottamatta kotimaisilta puutarhoilta, jotka käyttävät kasvatuksessa uusiutuvia energialähteitä kuten metsäpuuhaketta ja järvivettä. Talviaikaan puutarhat ovat myös vähentäneet kasvihuoneiden valaistusta energiaa säästääkseen.

Kukat olivat pääasiassa valkoisia liljoja, ruusuja ja tulppaaneja. Lisäksi asetelmissa oli sinistä ruiskaunokkia ja hortensiaa. Luonnonmateriaaleissa suosittiin havuja, oksia, käpyjä, metsäsaniaista, osmankäämää, koiranputkea ja erilaisia heiniä. Luonnonmateriaaleista osa oli kerätty Kultarannasta.

Ympäristöystävällisyyttä painotettiin myös kukka-asetelmien pohjamateriaaleissa. Sidonnassa käytettävät astiat ja telineet olivat kaikki kierrätettäviä tai uudelleenkäytettävissä. Esimerkiksi asetelmissa käytettävä kukkasieni oli biohajoava. Pöytäasetelmat toteutettiin vapaaseen veteen asettelutekniikalla.