Koulutus ja innovaatiot esillä Brasilian presidentin vierailulla

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Koulutus, tieteet ja innovaatiotoiminta olivat vahvasti esillä Brasilian presidentti Dilma Rousseffin vierailulla Suomeen 19.-20. lokakuuta. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vastaanotti vieraan Presidentinlinnassa tiistaina 20. lokakuuta.

”Presidentti Rousseff on nostanut opetussektorin uudistukset hallituksen pääteemaksi. Esittelemme hyvin mielellämme Suomen osaamista”, presidentti Niinistö sanoi lehdistötilaisuudessa. ”Yhteistyö on päässyt hyvää vauhtiin muun muassa opiskelija- ja koulutusvaihdossa sekä opettajankoulutuksessa. Meillä on yhteinen pyrkimys ja intressi lisätä ja syventää tätä yhteistyötä edelleen.”

Suomen ja Brasilian  mahdollisuudet kaupan ja investointien kehittämiselle ovat presidentti Niinistön mukaan erittäin lupaavat. ”Brasilia on kansantaloudeltaan maailman seitsemänneksi suurin valtio ja Suomen suurin kauppakumppani Latinalaisessa Amerikassa. Noin 50 suomalaista yritystä on investoinut Brasiliaan. Toivotamme myös brasilialaiset yritykset investoimaan Suomeen.”

”Keskustelimme myös ympäristö- ja ilmastokysymyksistä. eräs yhteinen mielenkiinnon kohde on biopolttoaineiden tuottaminen, joka Brasiliassa tapahtuu suuressa mittakaavassa”, presidentti Niinistö sanoi.

Brasilia kiinnostaa suomalaisia myös tulevaisuudessa. ”Voin vakuuttaa, että koko Suomen kansan silmät ovat Brasiliassa tai ainakin tv-ruutujen ääressä ensi kesänä olympiakisojen aikana. Menestystä myös siihen!”, presidentti Niinistö sanoi.

Vierailullaan presidentti Rousseff tapasi  myös pääministeri Juha Sipilän ja tutustui Aalto-yliopistoon Espoossa.

Presidentti Rousseff saapui Suomeen Ruotsista. Edellinen valtionpäämiestason vierailu Brasiliasta Suomeen oli presidentti Luiz Inácio Lula da Silvan vierailu syyskuussa 2007.

Video lehdistötilaisuudesta

Kuvia

Presidentti Niinistö vastaanotti Brasilian presidentin Dilma Rousseffin vierailulle 20. lokakuuta. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia Kunniakomppanian tarkastus Presidentinlinnan edustalla. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia Kunniakomppanian tarkastus Presidentinlinnan edustalla. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia
Presidentti Rousseffin vierailu on ensimmäinen valtionpäämiestason vierailu Brasiliasta sitten vuoden 2007, jolloin presidentti Luiz Inácio Lula da Silva vieraili Suomessa. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia Presidentit tervehtivät vierailudelegaatioita. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia Brasilian presidentti Dilma Rousseff ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia
Koulutus, tieteet ja innovaatiotoiminta olivat vahvasti esillä presidentti Rousseffin vierailulla. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia Delegaatiokeskustelut Presidentinlinnan Peilisalissa. Suomen ja Brasilian  mahdollisuudet kaupan ja investointien kehittämiselle ovat presidentti Niinistön mukaan erittäin lupaavat. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia Brasilia kiinnostaa suomalaisia myös tulevaisuudessa. 'Voin vakuuttaa, että koko Suomen kansan silmät ovat Brasiliassa tai ainakin tv-ruutujen ääressä ensi kesänä olympiakisojen aikana. Menestystä myös siihen!', presidentti Niinistö sanoi presidenttien yhteisessä lehdistötilaisuudessa. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia