Kultarannan veistosnäyttelyssä esillä kotimaisen veistotaiteen eläinaiheita

Kuva: Jon Norppa/Tasavallan presidentin kanslia

Kuva: Jon Norppa/Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentin kesävirka-asunnon Kultarannan puistossa on tänä kesänä esillä kotimaisen veistotaiteen eläinaiheita viime vuosisadan alkupuolelta nykypäiviin.

Eläimet ovat kuvataiteen aiheista perinteisimpiä. Kohtaamisia-näyttelyn teoksissa eläimet esiintyvät niin ihmisen apuna, ilona, petoeläiminä kuin myös tarumaisina ihmisen ja eläimen hybridiolioina. Näyttelyn taiteilijoita ovat Emil Cedercreutz, Timo Heino, Viktor Jansson, Matti Kalkamo, Veikko Myller, Jussi Mäntynen, Taru Mäntynen, Pirkko Nukari, Heli Ryhänen ja Jenni Tieaho.

Kohtaamisia-näyttely on järjestetty yhteistyössä Kordelinin säätiön kanssa ja sen on kuratoinut filosofian maisteri Tapani Pennanen.

Kesäaikana yleisö voi tutustua Kultarannan puistoon ja veistosnäyttelyyn perjantaisin kello 18–20. Lisäksi Naantalin matkailu järjestää opastettuja kierroksia puistoalueelle 8. kesäkuuta alkaen. Lisätietoa opastetuista kierroksista ja poikkeuksista aukioloaikoihin löytyy Naantalin matkailun verkkosivuilta. Puiston aukiolo ja opastetut kierrokset toteutetaan voimassa olevat koronavirusrajoitukset ja suositukset huomioiden.