Kultarannan veistosnäyttelyssä esillä tänä vuonna luontoaiheita

Taiteilija Essi Korva esittelee presidentti Niinistölle teosta Metsän äänet. Kuva: Jami Sarell/Tasavallan presidentin kanslia

Taiteilija Essi Korva esittelee presidentti Niinistölle teosta Metsän äänet. Kuva: Jami Sarell/Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö avasi puolisonsa Jenni Haukion kanssa keskiviikkona 8. kesäkuuta Kultarannan puistossa Luonnonmuotoja-veistosnäyttelyn. Näyttelyn teokset ovat saaneet inspiraatiota kasvikunnasta, kasvien ja hedelmien orgaanisista muodoista sekä luonnonmateriaalien käytöstä.

Näyttelyn taiteilijoina ovat nykykuvanveistäjät Aaron Heino, Erkki Kannosto, Kirsi Kaulanen, Essi Korva ja Barbara Tieaho ja se on järjestetty yhteistyössä Kordelinin säätiön kanssa. Näyttelyn on kuratoinut filosofian maisteri Tapani Pennanen. Tämän kesän näyttely jatkaa kolmiosaista luontoteemaa. Viime vuonna järjestetyn Kohtaamisia-veistosnäyttelyn aiheena olivat eläinhahmot viime vuosisadan alkupuolelta nykypäivään.

Presidentti Niinistö kiitti avaussanoissaan lämpimästi Kordelinin säätiötä, taiteilijoita ja kuraattoria: ”Tämä Luonnonmuotoja kakkonen, joka tänään on näyttelyn teemana, jatkaa oikeastaan viimevuotista, jolloin luonnonmuotona olivat eläimet. Nyt on päässyt botaniikka esiin ja luonnonmateriaalit”, presidentti Niinistö sanoi. ”Me toivomme tietysti, että tänä vuonna palataan normaaliin siinäkin suhteessa, että vierailijamäärä täällä puistossa ja samalla teidän taiteeseenne tutustumassa palautuisi ennalleen ja parantuisi.”

Veistosnäyttelyn avajaisten yhteydessä Kultarantaan luovutettiin kipsioriginaalin avulla valettu versio Viktor Janssonin teoksesta Knock out. Jenni Haukio kertoi havainneensa viime vuonna Janssonin teoksen saavuttua Kultarantaan, että se on kuin tehty tähän ympäristöön. ”Teos täydentää upealla tavalla tämän muotopuutarhan estetiikkaa. Suuri kiitos Kordelinin säätiölle ja Tampereen taidemuseolle siitä, että tämä teos on nyt meidän ja puistovierailijoiden ilona täällä.” Suomi-tarhan altaaseen sijoitettu Knock out kuuluu sarjaan sommittelultaan samantapaisia, elämäniloa pursuavia suihkukaivoveistoksia, joissa on kuvattu pojanvesseleitä tasapainoilemassa kalan tai pallon päällä.

Kesäaikana yleisö voi tutustua Kultarannan puistoon ja veistosnäyttelyyn perjantaisin kello 18–20. Lisäksi Naantalin matkailu järjestää opastettuja kierroksia puistoalueelle 8. kesäkuuta alkaen. Veistosnäyttely on avoinna 21. elokuuta asti.