Lukuintoa Mäntyniemessä

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Lukuinto-oppilas Saana Haglund luki mielikirjaansa presidentille. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi Lukuinto-ohjelman edustajia Mäntyniemessä 11. joulukuuta 2014. Kolmevuotisen Lukuinto-ohjelman tavoitteena on mm. luoda toimintamalleja lasten ja nuorten luku- ja kirjoitustaidon kehittämiseksi. Ohjelmaan liittyen vietetään 2014-2015 monipuolisten lukutaitojen teemavuotta. Presidentti Niinistö on Lukuinto-teemavuoden suojelija.

Tapaamisessa Lukuinto-oppilas Saana Haglund luki presidentille lempikirjaansa, John Greenin Förr eller senare exploderar jag (suomeksi: Tähtiin kirjoitettu virhe). Lukemisen lisäksi Kirkkonummen Winellskan koulua käyvä kuudesluokkalainen Haglund harrastaa myös oman kirjablogin kirjoittamista.

Tapaamisessa keskusteltiin lukutaidosta ja Lukuinto-ohjelmasta. Presidentti Niinistön mukaan lukemisella on myös kasvattava merkitys ja rauhoittava vaikutus. Lukija voi itse määrätä, millä tahdilla etenee.

Saana Haglundin lisäksi tapaamisessa oli mukana myös lukuintolähettiläs, kirjailija ja elokuvaohjaaja Aleksi Delikouras, joka haluaa innostaa nuoria lukemaan yhdistämällä kirjallisuuteen elokuvaa. Lukuinto-ohjelmasta mukana olivat projektipäällikkö Eeva Kurttila-Matero Oulun yliopistosta sekä opetus- ja kulttuuriministeriöstä ylijohtaja Riitta Kaivosoja sekä ylijohtaja Eeva-Riitta Pirhonen.

Presidentti Niinistö vastaanotti tilaisuuden lopuksi Suomen Rahapajan julkaiseman Lukutaito-juhlarahan, jonka luovutti toimitusjohtaja Paul Gustafsson.

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Suomen Rahapajan toimitusjohtaja Paul Gustafsson luovutti Lukutaito-juhlarahan presidentti Niinistölle.Copyright © Tasavallan presidentin kanslia