Merivoimat tervehti tasavallan presidenttiä Kultarannassa

Merivoimien vuosipäivän tervehdys Kultarannassa 9.7.2020. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Merivoimien vuosipäivän tervehdys Kultarannassa 9.7.2020. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Merivoimat esitti vuosipäivänsä kunniaksi tervehdyksen tasavallan presidentti Sauli Niinistölle torstaina 9. heinäkuuta Kultarannassa. Miinalautta Porkkala pysähtyi presidentin laituriin eteen ja Merivoimien soittokunta esitti aluksen kannelta juhlafanfaarin.

”Olemme tänä keväänä jälleen todistaneet toimivamme ajassa ja ajan vaatimusten mukaisesti toimintatapojamme kehittäen”, Merivoimien komentaja kontra-amiraali Jori Harju sanoi tervehdyksessään. ”Alueellisen koskemattomuuden valvonta ja turvaaminen on toteutettu ja toteutetaan tilanteessa kuin tilanteessa, säässä kuin säässä vuoden jokaisena päivänä.”

Presidentti Niinistö totesi, että Merivoimat on näyttänyt kykynsä vastata mihin tahansa odottamattomaan. ”Itämerellä, valitettavastikin, sotilaallinen aktiivisuus on viimeisten vuosien aikana selvästi lisääntynyt. Tämä tietysti korostaa Merivoimien tehtävän tärkeyttä koko maalle. Vapaa merenkulku on ehdoton edellytys yhteiskunnan toimimiselle.”

Presidentti sanoi, että näin vaikuttavaa ja vakuuttavaa tervehdystä tuskin on Kultarannassa ennen nähty. ”Haluan toivottaa kaikkea menestystä Merivoimille ja onnea vuosipäivänänne.”