Myanmarin presidentti vieraili Suomessa

Copyright © Tasavallan presidentin kansliaCopyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi Myanmarin presidentin Thein Seinin perjantaina 1. maaliskuuta 2013 Smolnassa. Tapaamisessa presidentit keskustelivat etenkin Myanmarin kehityksestä.

Presidentti Thein Sein selosti presidentti Niinistölle Myanmarin poliittisia ja demokraattisia uudistuksia sekä rauhanprosessin vaiheita. Presidentti Niinistö lupasi Suomen tuen demokratiakehitykselle, mutta totesi että työtä kuitenkin vielä riittää mm. ihmisoikeustilanteen parantamisessa.

Esillä oli myös Suomen ja Myanmarin välinen yhteistyö. Mahdollisuuksia on erityisesti hyvän hallinnon ja oikeusvaltiokehityksen vahvistamisessa sekä luonnonvara-alalla. Esimerkiksi metsätaloudessa ja kaivosteollisuudessa on myös kaupallisen yhteistyön mahdollisuuksia.

Suomi on valmis käynnistämään kahdenvälisen kehitysyhteistyön Myanmarin kanssa ja valmistelee edustuston avaamista Yangoniin.

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Presidenttien kahdenvälisten keskustelujen lisäksi presidentti Thein Seinin ohjelmassa oli presidentti Martti Ahtisaaren ja kehitysministeri Heidi Hautalan tapaamiset sekä tutustuminen Vuosaaren satamaan ja Geologian tutkimuskeskukseen.

Presidentti Thein Seinin vierailu oli ensimmäinen presidenttivierailu Myanmarista Suomeen. 

Kuvia

 Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi Myanmarin presidentin Thein Seinin perjantaina 1. maaliskuuta 2013 Smolnassa. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia  Ennen keskusteluja presidentit kättelivät molempien maiden delegaatiot. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia  Ennen keskusteluja presidentit kättelivät molempien maiden delegaatiot. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia
 Tapaamisessa presidentit keskustelivat etenkin Myanmarin kehityksestä. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia  Vierailun lehdistötilaisuus. Presidentti Niinistö lupasi Suomen tuen demokratiakehitykselle, mutta totesi että työtä kuitenkin vielä riittää. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia  Vierailun lehdistötilaisuus. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia
 Presidentti Thein Seinin vierailu on ensimmäinen presidenttivierailu Myanmarista Suomeen. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia  Presidentti Niinistö lehdistötilaisuudessa. Suomi on valmis käynnistämään kahdenvälisen kehitysyhteistyön Myanmarin kanssa ja valmistelee edustuston avaamista Yangoniin. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia