Naantalin kaupungin edustajat ja asukkaat toivottivat presidenttiparin tervetulleeksi kesän viettoon Naantaliin

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio perheineen siirtyivät tällä viikolla kesävirka-asunnolle Kultarantaan. Naantalin kaupunki järjesti presidenttiparille perinteisen tervetulovastaanoton Killan laiturilla sunnuntaina 5. kesäkuuta 2022. Paikalla oli tuttuun tapaan runsas määrä kaupungin asukkaita toivottamassa presidenttiparin tervetulleeksi aurinkoiseen Naantaliin.

Presidenttiparia oli Naantalin venesatamassa vastassa kaupungin ja Naantalin musiikkijuhlien edustajat sekä satamäärin kaupunkilaisia ja lomailijoita. Tilaisuuden alussa Rymättylän koulun oppilas Leo Valkama ojensi kukkakimpun rouva Haukiolle, ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Vilhelm Junnila toivotti heidät kaupungin puolesta tervetulleiksi kesänviettoon. Naantalin kamarikuoro tervehti presidenttiparia esittämällä kappaleen Suomenmaa.

Edellisen kerran tervetulovastaanotto järjestettiin vuonna 2019, jonka jälkeen koronaviruspandemia laittoi perinteen tauolle kahdeksi vuodeksi.  ”Vaikka mahdoton tapahtui, täällä me taas olemme. Ihminen pystyy tiukassa paikassa venymään aika lailla ja ylittämään itsensäkin”, presidentti Niinistö totesi puhuessaan yleisölle.

Puheessaan hän sivusi myös Ukrainan sotaa: ”Varmasti yhteinen toivomus olisi, että ihmisten kärsimykset mahdollisimman äkkiä päättyisivät ja syntyisi jonkinlainen ratkaisu, joka antaisi rauhan.”

Aikaisempien vuosien ja kevään kokemusten presidentti näki vaikuttavan ihmisten elämään monella tapaa, myös konkreettisesti.  ”Ehkä nämä kokemukset opettavat meidät sitten nauttimaan ihan tavallisesta arjesta”, hän sanoi. ”Naantali on upea kesäkaupunki ja Suomi on upea kesämaa. Ja ylipäätään Suomi on maailman onnellisimpien ihmisten maa – pidetään se sellaisena.”

Naantalissa Luonnonmaan saaressa sijaitseva Kultaranta on toiminut Suomen tasavallan presidentin kesävirka-asuntona vuodesta 1922. Kesän aikana presidentti työskentelee pääosin Kultarannassa. Alkukesän suurin tapahtuma on presidentti Niinistön isännöimät Kultaranta-keskustelut 12.–13. kesäkuuta.

Naantalin musiikkijuhlien puistokonsertti järjestetään Kultarannassa perjantaina 17. kesäkuuta. Konsertissa kuullaan luonto- ja eläinteemaista musiikkia Club For Fiven esittämänä sekä Saint-Saënsin Eläinten karnevaali kertojanaan Seela Sella.

Tänä vuonna Kultarannan puistossa esillä on myös veistosnäyttely Luonnonmuotoja, joka järjestetään yhteistyössä Alfred Kordelinin säätiön kanssa. Näyttely avataan keskiviikkona 8. kesäkuuta ja se esittelee kasvikunnasta, kasvien ja hedelmien muodoista sekä luonnonmateriaalien käytöstä inspiraatiota saaneita teoksia.

Kesäaikana yleisö voi tutustua Kultarannan puistoon ja veistosnäyttelyyn perjantaisin kello 18–20. Lisäksi Naantalin matkailu järjestää opastettuja kierroksia puistoalueelle.